Fjellturer i Narvik
Når du først er i Narvik og Ofoten, kan du nesten ikke la være å ta en tur i høyden. Enten du går for en lett eller krevende fjelltopp lover vi minner for livet.
Litletinden i Evenes
Selv om navnet ikke tilsier det, er Litletinden den høyeste fjelltoppen i Evenes kommune. Det finnes flere alternativer for å gå opp på den, det ene er langs fjellryggen. Når du kommer til topps får du flott utsikt mot flere andre fjell, blant annet Skjomtinden, Rånkeipen og Sipmolvàrri.
Rombakstøtta i Narvik
Rombakstøtta som også kalles Tøttatoppen, er et kjent landemerke over Narvik og er en av de mest populære fjellturene i området. Turen opp er på drøye 7 kilometer, og er stedvis litt luftig og har et bratt stup ned mot Rombakken, men selve toppen er flat og fin å gå på.
Huglhornet
Huglhornet er et fjell beliggende sør for Efjorden i Narvik kommune. Toppen har et karakteristisk utseende og fremstår som et landemerke i regionen, og toppen er synlig på lang avstand. Denne fjelltoppen regnes som ganske krevende å komme seg opp på, da den er både bratt og har en bestemt sti som må følges nøye. Den anbefales heller ikke når det er glatt og vått i været. Turen er ni kilometer lang én vei, og tar ca fire timer.
Stortinden
Like ved Bogen i Ofoten, ligger Stortinden. Dette fjellet er fint og lett å bestige, og kan enklest nås med utgangspunkt i Dragvik. Startstedet og første del av turen er det samme som brukes når du skal opp på den allerede nevnte Litletinden. Stortinden er ikke av de høyeste, men det går ikke på bekostning av den storslåtte utsikten mot Ofotfjorden.
Narvikfjellene og sporene etter rallaren
Narvikfjellet er lett tilgjengelig, siden det ligger så nært byen. En spesielt populær vandringsrute er Fjellveien fra Skistua til øvre fjellheisstasjon. Dette er en tur som passer både for store og små, den følger nemlig en fjellvei med fint underlag av grus og kompakt jord. På øvre fjellheisstasjon får du fantastisk utsikt over Ofotfjorden, malmhavnen og de massive fjellene rundt Narvik.
Rallarveien Kulturminnesti
I 1902 stod Ofotbanen ferdig. Fram til da var området preget av et yrende folkeliv bestående av omreisende anleggsarbeidere. Eller rallare, som de ble kalt. Opprinnelig var rallarveien hovedferdselsåren under byggingen av Ofotbanen. I dag er veien gjenåpnet som en kulturhistorisk vandringsvei, og ligger mellom Rombaksbotten og Bjørnfjell. Rallarveien slynger seg ned fra fjellet langs elva og ned til fjorden. Vandre ned Villmarksdalen og stopp ved sporene etter rallaren langs veien.
Hvordan kommer man seg dit.
Fra Narvik går det ruter ut til de representative stedene. Vi vil anbefale og bruke reiseplanleggeren på Reis Nordland for å finne rutetidene som passer best for deg.
Vi kan i tillegg anbefale og bruke Visit Narvik, for mer detaljerte turer og ideer.