Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt

Til forside - reisnordland.no

Å reise i Nordland har aldri vært vakrere

Opplev Nordlandskysten med hurtigbåt - ta årets vakreste sommerruter med Nordlandsekspressen.

Click here to read the article in English. 

Hurtigbåt i Nordland public transport

Lokal transport og ekte historier

Hurtigbåten binder Nordland sammen, og du kommer deg fra sør til nord i fylket med båten, som på folkemunne omtales som NEX`en (Nordlandsekspressen). Skal du oppleve Nordland må du se landsdelen fra havet, det er her kulturen, tradisjonen og folkesjela kommer fra, og det beste av alt - hurtigbåt er et yndet transportmiddel for de lokale. Med litt flaks og en kopp kaffe kan du sikre deg historier fra havgapet fra en lokal fisker, eller få vite mer om livet som småbarnsmor på en øy i havgapet - eller "værran" som vi kaller det.

Forenkle transporten  og forsterk opplevelsen

Kjøper du Travel Pass Nordland kan du reise så mye du vil med både buss og hurtigbåt til fast pris kr 990,- for voksne og 495,- for barn under 16 år. Da kan du reise sømløst på land og vann, uten å løse inn nye billetter eller tenke på kostnadene i syv dager. Det betyr at du kan hoppe av og på hurtigbåten og få med deg opplevelser langs hele ruta, ta avstikkere med bussen og gå på båten der det måtte passe. De nyeste båtene våre MS Elsa Laula Renberg og MS Regine Normann er skreddersydd for opplevelser langs Nordlandskysten, med enkel oppbevaring for kajakk og sykler, trådløst internett, ladestasjoner og universell utforming.

Lastned kart og rute informasjon:

Hurtigbåt sørgående (NEX1) / Express boat southbound (NEX 1)

Hurtigbåt nordgående (NEX 2) / Express boat northbound (NEX 2)

 

Få en smakebit av reisen med hurtigbåt her:

 

Flere avganger i sommer

I tillegg til at du hele året kan reise med NEX 1 og NEX 2-rutene, er det spesielle NEX sommerruter som gir tilgang til flere destinasjoner og avganagstider som ikke er tilgjengelige med vanlig NEX 1 og NEX 2-ruter.  Med sommeren ekstra tilbud, kan du oppleve mer av Nordlandskysten i ditt eget tempo.  Utforsk Myken og Træna i sør, eller gå nordover og ta en tur på Helnessund og Skutvik.  Planlegg din neste reise i reiseplanleggeren her.

Øyhopping på Helgeland eller enkel transport fra Bodø til Lofoten? Gjør som de lokale, ta hurtigbåten. 

 

Opplev hele Nordland og spar penger

Siden reisekortet Travel Pass Nordland gjelder for både buss og hurtigbåt, kan du reise sømløst på land og vann til samme pris. Dersom du planlegger både øyhopping på Helgeland og skal oppleve Lofoten, sparer du betydelig på feriebudsjettet ved å benytte deg av Travel Pass Nordland. Du kan faktisk reise fra Sandnessjøen i sør, til Svolvær og videre til Å i nord, for kun kr 990, en tur som ellers ville kostet 1 635 kr pr voksen. Og det beste av alt - reisekortet varer i hele syv dager! Dersom du vil være sikret plass på båten må du booke på forhånd. 

Book din reise med Nordlandsekspressen her 

Travel Pass Nordland som reisekort og på mobil

Du kan kjøpe Travel Pass Nordland i appen Billett Nordland, da reisekortet aktivt fra kjøpstidspunktet. Dersom du kjøper det over disk, på buss eller i turistinformasjonen, aktiveres det fra første reise. I de neste syv dagene kan du reise bekymringsfritt rundt i Nordland, både med regional buss, bybuss og hurtigbåt. 

Les mer om hvordan du laster ned og bruker billettappen her

Last ned Billett Nordland på mobilen din. Finnes både for brukere av iOS og Android. 
Klikk her for App Store - ELLER - Klikk her for Google Play

Få Travel Pass Nordland på mobilen 

Ekstra informasjon:

NEX 1 og NEX 2 kalles av linjenumrene i reiseplanleggeren og rutetabellene.  Se nedenfor for forklaring og linken til rutetabellen.

NEX 1 = Rute 23-731

NEX 2 = Rute 23-755

Her finne du alle rutetabellene.

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå