Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt

Til forside - reisnordland.no

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt

Vis hensyn, hold avstand og bruk andre reisemåter hvis du kan. Her er rådene våre for å begrense smittefaren fra koronaviruset. Nordland fylkeskommune følger nøye med, og vurderer situasjonen fra dag til dag.

 

Siste oppdatering:  25.03.2020  kl. 14.29

 

Vi forsøker å begrense situasjoner hvor kunder og kollektivtrafikkens medarbeidere må ha nær kontakt. Det viktigste er å redusere smittefare. Nordland fylkeskommune har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering en tid fremover. Dette gjøres for å redusere smittefaren for mannskap som har samfunnskritiske roller. Dette gjelder fra 15. mars 2020 og inntil videre.

På bybussene i Narvik, Mo i Rana og Bodø er det fortsatt mulig å betale via billettappen BillettNordland.  Har du ikke billettkjøp i app tilgjengelig der du bor, kan du reise gratis.

På buss stenger vi fremste dør og de to forreste seterekkene. Bruk inngang bak når du går om bord i bussen.
Det meste av rutetrafikk i Nordland går som normalt.  

Vi minner også om reiserådene:

 • Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene. 
 • Vis hensyn til hverandre og hold avstand. 
 • Hvis du kan: Reis utenfor rush eller ha hjemmekontor. 
 • Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet. Da får vi bedre plass om bord til alle som må bruke kollektivtilbudet.
 • Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetenes råd og unngå å reise kollektivt.

Vi forsterker også renholdsrutinene og har bedt våre operatører om ekstra oppmerksomhet rundt kontaktpunkter som berøres av hender. Det er fortsatt viktig at alle følger Folkehelseinstituttets råd om hygiene.

 

Hvordan blir kollektivtilbudet fremover?

Vi opprettholder det meste av driften og tilbudet i kollektivtrafikken er tilnærmet normalt inntil videre. Du kan planlegge reisen i reiseplanlegger-appen Reis Nordland eller på nettsiden reisnordland.no, og kjøpe billett i Billett Nordland-appen som normalt.  

Vi er i dialog med operatørene angående flere ulike tiltak. Vi må både sørge for at smitten ikke brer seg mellom de som reiser og ansatte som jobber med kollektivtrafikk. Samtidig må vi ha oversikt over tilbudet og sørge for at vi kan gi et kollektivtilbud over lengre tid.

To endringer i rutetrafikk på grunn av koronaviruset:

 • I forbindelse med at det nå er færre flyavganger og reisende, kjører ikke flybussen som normalt.  Se flybussen.no for informasjon om flybussruter.
 • Fra og med natt til lørdag, 28. mars 2020, blir det ikke kjørt nattbuss i Bodø.  Se lenken for mer informasjon: reisnordland.no/nattbuss-bodoe

Vi refunderer hurtigbåtbilletter som ble booket før 9. mars, med reise i perioden 9. mars til 30. april.

 

Refusjon av 30 dagers periodebillett

Hvis du ikke lenger kan bruke din 30 dagers periodebillett, enten kjøpt på reisekort eller på app, så er det mulig å få resterende dager refundert. Gjelder kort kjøpt før 14. mars 2020. Det forutsettes at beløp for refusjon overstiger kr 100 da det trekkes et administrasjonsgebyr på kr 100 når tilbakebetalingen gjøres. Hvis du tidligere har sendt oss en forespørsel om refusjon og fått avslag, så må vi be deg om å sende oss søknad om refusjon på nytt igjen.

Her er hva du gjør for å få refusjon:

Send oss en mail på post.samferdsel@nfk.no med følgende innhold:

  • Navn, adresse og telefonnummer
  • Kortnummer hvis periodebilletten er på et reisekort
  • Ditt kontonummer
 

Lurer du på noe?

Råd og informasjon til befolkningen fra Folkehelseinstituttet  

Spørsmål og svar om koronaviruset på helsenorge.no 

 

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå