Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Skolestart med litt tilpasning

17. august er det skolestart, og det vil være ekstra mange reisende på buss i Nordland. Dette må du tenke på.

 

Publisert: 14.08.20

Skolestarten i år blir litt annerledes enn tidligere, men med litt tilpasning skal den bli like spennende og hyggelig som alle andre år.

Skoleskyss 

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp) er opptatt av at elever og studenter skal oppleve skolestarten som trygg. Han håper at nye studenter i fylket vil bruke kollektivtilbudet

- Hvis du har mulighet til å reise i de tidspunktene som ikke har størst trykk, så oppfordrer vi til det. Hold de nasjonale avstandskravene og vent på neste buss, hvis det er fullt, sier Bentzen.

Ekstra busser

Noen ruter i rushtiden er mer utsatt for stort reisetrykk enn andre, og det er derfor satt opp ekstra busser på enkelte avganger.

Fylkesråden gjør et poeng av at det utenom pendling til og fra skolen, også er gode muligheter for å reise kollektivt i området der du bor, både med buss og med båt.

- Studenter får rabatterte billetter, både enkeltbilletter og periodekort. Det er enkelt å kjøpe i appen Billett Nordland. 

Nasjonale råd

De nasjonale rådene og restriksjonene endrer seg med smitteutviklingen. Nordland fylkeskommune følger selvsagt de nasjonale føringene.

- Hygiene- og smitteverntiltakene bør være godt kjent blant elever og studenter. Kommer det endringer, eksempelvis rundt bruk av munnbind, så vil du finne informasjon om dette på reisnordland.no.

Om reise på buss:

  • Billetter for buss bestilles i appen Billett Nordland. Her vil heltidsstudenter få kjøpt rabatterte enkeltbilletter og periodebilletter til og med 29 år.
  • På grunn av koronasituasjonen er det kun bakdør som er åpen på bussene. Det er derfor viktig at alle reisende har husket å kjøpe billett før påstigning.
     
  • For elever i grunnskolen og videregående skole utstedes det skolekort som gir rett til to reiser per skoledag. På grunn av stengte fordører vil disse skolekortene ikke kunne valideres, og man reiser to turer med skolekortet som gyldig billett.
 

 Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Nettside og CMS: Digitalt Byrå