Viktig melding:

Informasjon om koronarestriksjoner for deg som reiser kollektivt

Til forside - reisnordland.no

Redusert fergetrafikk Levang - Nesna i uke 8 - 10

På grunn av arbeidet med Levang fergeleie, vil det på hverdager bli redusert fergetrafikk mellom Levang og Nesna. Det vil bli kjørt en ekstra tur mellom Nesna og Sandnessjøen midt på dagen.

På fv. 17 Levang i Leirfjord kommune bygges det ny ferjekaibru og oppstillingsplass. Ferjesambandet Levang – Nesna vil for det meste være upåvirket av anleggsarbeidene, men i ukene 8, 9 og 10 blir det redusert trafikk.

- Opprinnelig skulle vi innstille sambandet helt den første uka i mars, når skolene har vinterferie, men det blir ikke nødvendig likevel, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Levang – Nesna mandag til fredag i perioden 22. februar–12. mars


Det blir normal trafikk til og med klokka 08.10 fra Nesna. Avgang 0845 fra Levang endres til klokka 0835. Neste tur er 1540 fra Nesna, med retur fra Levang 1610. Etter disse to avgangene vil det stenges igjen, før det åpnes for normal trafikk fra Nesna kl. 1845.

Lørdag og søndag er det normal trafikk.

Det blir lagt ut oppdaterte ruter på reisnordland.no her.

Se også informasjon på Boreal.no sine sider her.

Det er Boreal som opererer på strekningen. 

Ny midlertidig rute Nesna–Sandnessjøen
De tre ukene Levang–Nesna har redusert trafikk, har Nordland fylkeskommune i samarbeid med Boreal satt opp en alternativ ferjerute Nesna–Sandnessjøen. De planlagte avgangene er mandag–fredag fra Nesna klokka 09.30 og fra Sandnessjøen klokka 13.55.

Seilingstiden er beregnet til 1 time og 30 minutter.

- I arbeidene med å bygge et bedre ferjeleie på Levang er det helt nødvendig å begrense trafikken der en periode nå. Da håper vi at den midlertidige ferjeruta Nesna–Sandnessjøen kan være et godt alternativ for en del av de reisende, sier Lemika i Nordland fylkeskommune.

Ruteinformasjon oppdateres på reisnordland.no

Ny periode i juni
Neste periode som påvirker ferjetrafikken er planlagt til juni 2021. Dette kommer vi tilbake til.

Les også

Ombygging på Levang ferjekai - Nordland fylkeskommune (nfk.no)

Nettside og CMS: Digitalt Byrå