Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Økt fergekapasitet på Helgeland

Vi har iverksatt fire grep for å forbedre situasjonen på de største pressområdene når det kommer til fergekø og kapasitet.

Publisert: 15.07.20
 
Det er svært populært å feriere i Nordland i sommer, og forståelig at nordmenn på norgesferie ønsker å oppleve verdens vakreste kyst i år.
 
Utfordringene har dessverre vært at trafikken har blitt større enn en normal sommer, og større enn det vi og reiselivsnæringen så for oss tidlig i mai. Dette har dermed skapt kapasitetsutfordringer og lengre fergekøer.
 
Nordland Fylkeskommune har derfor iverksatt flere tiltak for å bedre situasjonen på de største pressområdene på Helgeland, hvor flotte øyer ikke er tilgjengelig uten ferge. Derfor skal nå en større ferge inn mellom Forvik og Tjøtta, og i tillegg skal tre andre ferger flyttes for å få bedre tilpasset ferjekapasitet.

 

Dette er endringene:

Forvik – Tjøtta:

Ny og større ferge. MF Fosen settes inn i rute mellom Forvik og Tjøtta fra og med 15. juli til 02. august 2020. Det blir en dobling i kapasistet mellom Forvik og Tjøtta, da den nye ferga har plass til over 100 biler.

Horn og Andalsvåg:

MF Ramtind blir satt inn som suppleringsferge, med flere avganger. Det gir økt kapasitet som skal ta unna flere som kommer med MF Fosen.

Vega – Tjøtta:

MF Herøysund, som har plass til 50 biler, settes inn slik at kapasiteten bedres.

Søvik – anløpene i Herøy:

MF Vannes settes inn for MF Herøysund.
 

Ruteinformasjon

Se ruteplanlegger på forsiden av reisnordland.no.

Viktig informasjon til deg som skal reise med ferge:

  • Beregn god tid både i trafikken og på fergekaiene
     
  • Det er kapasitetsbegrensninger for ferge. Det er dessverre ingen plassreservasjon på fergestrekningene. Prinsippet om «førstemann til mølla» gjelder, så vi kan ikke garantere plass på fergene
     
  • Restriksjoner slik som hviletidsbestemmelser som gjør at ferger og mannskap ikke kan ta ekstraturer
     
  • Alle kjøretøy blir billettert ved skiltgjenkjenning (autopass-ordning)

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå