Viktig melding:

Informasjon om koronarestriksjoner for deg som reiser kollektivt

Til forside - reisnordland.no

Endringer i busstilbudet til Lofoten og Vesterålen

Det blir flere forbedringer for de reisende allerede fra 1. januar.

Publisert: 22.12.2020 

I tillegg til et forbedret rutetilbud, vil det også være andre positive endringer for bussreisende i regionen. På strekninger som kjøres med minibusser, er det i den nye kontrakten lagt inn krav til at bussoperatøren stiller med elektriske minibusser.

Ny profil på bussene 

Profilen til det offentlige busstilbudet vil være mer gjenkjennbar. Det nye designet viser tydelig at dette er en buss som Reis Nordland er ansvarlig for. Disse bussene vil ha en front i en klar blå farge, som bildet nederst i saken.

De reisende vil da se at dette er offentlig transport, og at de dermed har valgt et trygt, godt og bærekraftig alternativ.

Sanntid

En annen forberedring for busskundene, er at sanntid vil være tilgjengelig i appen Reis Nordland og i reiseplanleggeren på nettsiden vår.

Her har reisende oversikt over de faktiske avgangstidspunktene, og kan se om bussen er for sen eller tidlig til den enkelte holdeplassen. Det betyr at alle reisende har god oversikt over tilbudet, rett fra sin egen mobiltelefon.

Noen større ruteendringer:

Lofoten

  • Ny avgang mandag til fredag klokken 05.45 fra Leknes til Å i Lofoten. Korresponderer med ferge klokken 07.00 fra Moskenes til Bodø.

  • Nytt rutetilbud på søndager fra Hamnøy til Moskenes fergekai, i korrespondanse med fergen til Bodø på avgangene klokken 12.00 og klokken 17.00 (vinter).

  • Tidlig avgang fra Svolvær til Leknes som muliggjør jobbpendling.

  • Det opprettes en ny avgang klokken 06.40 fra Kabelvåg til Svolvær.I tillegg blir det om vinteren en tur klokken 05.40 til Svolvær som korresponderer med hurtigbåten (Nex II) til Bodø klokken 06.00. (vinter).

  • Sommerperioden på ruten Svolvær - Kabelvåg - Henningsvær utvides til samme periode som linje 18-741 Svolvær - Leknes (11.06 -29.08).

  • På sommerruten opprettes det to avganger (klokken 09.30 og klokken 13.30) tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, tur/retur Leknes - Uttakleiv (sommer).

Vesterålen

  • Det blir en tidlig avgang fra Hadsel til Sortland, som gir mulighet for jobbpendling mellom kommunene.
  • Det blir bestillingsturer på sommerruten mellom Myre og Nyksund, i korrenpondanse med linje 18-862 Sortland - Myre - Stø.
  • Avgangene klokken 19.30 fra Sortland til Andøy, Bø, Hadsel og Øksnes, utsettes 15-30 minutter. Dette for å få sikre korrespondanse ved forsinkelse på 23-762, som har ankomst Sortland klokken 19.30

Billetten kjøper du i appen Billett Nordland.

Slik blir de nye bussene i Lofoten og Vesterålen seende ut.

 

 

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå