Viktig melding:

Bussjåførstreiken er over - bussene går som normalt. Trykk på linken for mer informasjon.

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Ny pendelrute mellom Inndyr og Bodø

Vi håper at hverdagen blir enklere for mange når det fra 1. september er mulig å dagpendle på en helt ny måte mellom Gildeskål og Bodø.

 

Publisert: 28.08.20

Med «ny» kai på Inndyr, er det lagt til rette for en helt ny pendlerrute med hurtigbåt mellom Inndyr, Våg, Sørarnøy og Bodø, alle hverdager. Første tur gikk 1. september klokken halv sju.

- Gildeskål kommune og Nordland fylkeskommune har gått sammen om en svært god løsning, som gir mulighet for å dagpendle med båt til og fra Bodø. Dette vil gi en helt ny mulighet til å kunne bo i Gildeskål, med arbeidssted i Bodø, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Effektiv pendling

Også ordfører i Gildeskål, Bjørn Magne Pedersen, er svært fornøyd med at man har kommet til en felles avtale som gir mulighet for den nye pendlerruten.

- Dette gir et stort kommunikasjonsmessig framskritt for Gildeskål og Salten, ettersom båten tar rundt en time mens det tar nærmere halvannen time med bil. I tillegg vil denne ruteendringen gi mulighet for å se hurtigbåtrutene i ny sammenheng, og som vil kunne gi andre kommunikasjonsmuligheter i kommunen. I tillegg legges det opp til ettermiddagsturer og kveldsturer, som gjør det mulig å benytte seg av andre tilbud i Bodø, sier Pedersen.

Næringslivet bidrar

Pedersen retter honnør til Gifas som også er bidragsyter i dette spleiselaget, ved å gi sin kai til disposisjon for Gildeskål kommune, og i stedet leie kaiplass på andre siden av havna.

- Gifas gjør dette fordi de ønsker å være med når lokalsamfunnet skal videreutvikles. Det viser hvor viktig en slik endring er for innbyggerne i kommunen, når også næringslivet stiller opp, utdyper Pedersen.

Sikrer bosetting

Fylkesråd Bentzen påpeker at det er en ønsket politikk å kunne utvide arbeidsmarkedsregionen ved å bruke kollektivtransport på en stabil og god måte.

- Et nytt ruteopplegg gir gode pendlermuligheter, og gjør det mulig å leve og bo i Gildeskål, men likevel ha arbeidssted i Bodø. Båten går fra Inndyr klokken halv sju om morgenen og tar bare litt over en time. Returen er med Nordlandsekspressen i korrespondanse med lokalbåten. Denne turen tar også bare en times tid. En rask og stabil måte å pendle på, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

PS: Meld deg inn i facebookarrangementet hvis du vil komme, og ønsker å holde deg oppdatert.

 

Fra 1. september kan du pendle mellom Inndyr i Gildeskål og Bodø med hurtigbåt.

Nettside og CMS: Digitalt Byrå