Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Hamarøybussen kommer tilbake

Gledelig nyhet for alle som reiser mellom Bodø og Hamarøy - og spesielt for de som bor nord for Fauske.

 

Publisert: 07.10.20

Fra 1. november er rute 100, også kjent som Hamarøybussen, tilbake.

Det blir avganger mellom Oppeid og Bodø mandag, onsdag og fredag – begge veier.

 

- Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass Hamarøybussen igjen, sier en fornøyd fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

 

Stort engasjement

Det har vært gjennomført mange møter og det har vært et stort engasjement fra kommunene Hamarøy, Steigen, Sørfold og Fauske. Alle virker å være fornøyd med at busstilbudet mellom Hamarøy og Bodø nå reetableres.

- Dette tilbudet er viktig både som supplement for reisende mellom Bodø og Fauske, men mest av alt er det viktig for de som bor nord for Fauske som her får en god mulighet til å reise kollektivt til Fauske sentrum for å benytte seg av tjenester og handel, sier ordfører på Fauske, Marlen Rendall Berg.

- Det har vært en god dialog med fylkesråden om vakuumet som oppsto da denne bussruten ble tatt ut. Nordland fylkeskommune har lyttet og gjort tilpasninger så langt det har vært mulig, fortsetter hun.

Et viktig tilbud

Også ordfører i Hamarøy, Britt Kristoffersen, er glad for at denne saken nå har funnet sin løsning.

- For Hamarøys befolkning er det viktig å ha god kommunikasjon til både Fauske og Bodø, gjennom tidlig bussforbindelse mellom Hamarøy, Fauske og Bodø, og hurtigbåt mellom Hamarøy og Bodø. Derfor er det med stor glede jeg ser frem til at Hamarøybussen snart kan tas i bruk, forklarer en fornøyd Kristoffersen.

- Bussen er også et viktig tilbud i Sørfold, der den går innom Straumen. På morgenen blir ruta slik vi kjente den, mens retur fra Bodø blir tidligere. Det blir det spennende å prøve ut. Det er fortsatt et ønske fra oss ordførerne at bussen skal gå alle hverdager. Nå er vi kommet et godt stykke på vei, og det er jeg svært fornøyd med.

Gode reisemuligheter

Fylkesråd Bentzen er opptatt av at tre ukentlige turer hver vei mellom Oppeid og Bodø vil gjøre det mulig å planlegge gode reisemuligheter mellom Hamarøy og Bodø.

- Vi ønsker å ta hele Nordland i bruk. Dette blir et viktig bidrag for å knytte den nordlige delen av Salten opp mot fylkeshovedstaden, og mellom kommunene. Jeg er glad vi har funnet rom for dette i budsjettarbeidet vi nå er i gang med, avslutter fylkesråden.

Bussruten vil kjøre mandag, onsdag og fredag.

  • Avgang fra Oppeid klokken 06.50, med ankomst i Bodø klokken 10.35.

  • Avgang fra Bodø lufthavn klokken 13.35, med ankomst Oppeid klokken 17.30.

 

 Buss mellom Bodø og Hamarøy i fin høstsol.
Foto; Isabell Grønnslett

 

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå