Viktig melding:

Informasjon om koronarestriksjoner for deg som reiser kollektivt

Til forside - reisnordland.no

Forhåndskjøp din hurtigbåtbillett og husk munnbind

På grunn av pågående koronautbrudd og fare for spredning av viruset, ber vi alle våre reisende forholde seg til nye strengere tiltak.

Sist oppdatert 19.03.2021

På grunn av større utbrudd i Bodø innføres det nye strenge regler i Bodø og Salten kommunene fra 13.03.21- til og med 14.04.21. 

Forhåndskjøp billetten til hurtigbåten. Det mulig å kjøpe billett i bookingsystemet inntil 30 minutter etter at båten har gått fra kaien. Inntil videre vil det også være mulig å kjøpe billett på Sentrumsterminalen før avreise, og etter ankomst til Bodø dersom du ikke har fått booket billett. Det er kun på båtrutene NEX 1 og 2, Ytre Gildeskål og Væran at det ikke vil være billettsalg ombord. Fordelen med å ha booket billett på forhånd er at du er sikret plass, og at det er mulig å smittespore reisende dersom noen som har reist tester positivt på kornatest.

Det kreves bruk av munnbind når du reiser med hurtigbåt på rutene NEX 1 og 2, Ytre Gildeskål og Væranruten når det ikke er mulig å opprettholde en meters avstand. Dette for å redusere kontakten med billettørene og andre passasjerer så mye som mulig, sånn at faren for smittespredning reduseres.

Flere steder i Nordland er det satt kapasitetsbegrensninger på 50 prosent av total kapasitet.

Dette gjelder følgende samband: 

23-731 NEX I

23-755 NEX II

18-539 Bodø – Væran

18-445 Bodø – Gildeskål

18-585 Tysfjord

18-433 Meløy

18-411 Rødøy

18-413 Rødøy – Melfjordbotn

18-151 Brønnøysund – Rørøy

18-159 Brønnøysund – Sandnessjøen

18-111 Bindal

Fordeler ved å forhåndskjøpe billett:

  • Du er sikret plass på båten, dersom den skulle bli full
  • Din reise blir registrert, sånn at vi kan kontakte deg dersom det er oppdaget smitte på din reise
  • 24 timers åpent kjøp inntil 12 timer før avgang

Hvis reisen skulle bli kansellert, får du pengene tilbake gjennom vår reisegaranti.

Det er helt trygt å kjøpe billetter i vår nettbutikk. Vi deler ikke informasjonen din med noen, og bruker den kun selv dersom du tar kontakt og har spørsmål eller trenger hjelp med billetten din.

Annet å ta hensyn til

De generelle reiserådene gjelder ennå:

  • Vask og sprit hender ofte
  • Hold avstand fra andre reisende
  • Ikke reis med mindre du må
  • På NEX 1 og 2, Væranruta og Ytre Gildeskål skal det brukes munnbind når det ikke er mulig å opprettholde en meters avstand.

Billettkjøp på båt

Dersom du synes at det er vanskelig med digitalt billettkjøp, hjelper vi deg gjerne. Ta kontakt med oss eller Sentrumsterminalen dersom du trenger veiledning eller har andre spørsmål.

Billettkjøp etter avreise

Det er nå mulig å kjøpe din billett inntil 30 minutter etter avgangstidspunktet for din reise. 

Det vil si at du kan kjøpe din billett fra din telefon eller datamaskin når du kommer ombord, dersom du ikke hadde forhåndskjøpt billett.

Dette er gjort som et koronatiltak. Billetter kan i tillegg fortsatt kjøpes hos Sentrumsterminalen i Bodø - både før du reiser og etter at du ankommer Bodø. 

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå