Viktig melding:

Bussjåførstreiken er over - bussene går som normalt. Trykk på linken for mer informasjon.

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Flere avganger på Helgelandspendelen

Fra og med 1. september kan reisende nyte godt av et utvidet tilbud på Helgelandspendelen på strekningen Sandnessjøen - Nesna -Lurøy - Træna.

Formiddagsavgangen fra Sandnessjøen går nå alle hverdager, mot tidligere bare onsdag og fredag. Lørdagshandel i Sandnessjøen bli mer attraktivt når det nå tilbys en ny formiddagstur fra Træna til Sandnessjøen klokken 08:50. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp) mener tilbudet vil gi flere reisende.

-Tidligere gikk ruta til Sandnessjøen allerede klokka 05:50 på lørdager. På søndager tilbys nå en ny avgang til Sandnessjøen klokka 13:05. Dermed er det to reisemuligheter mellom Lurøy/Træna og Sandnessjøen på søndager.

Utvikler regionen

Bentzen mener ny rutestruktur vil gi et løft for regionen.

-Jeg er svært fornøyd med at vi nå kan utvide tilbudet til folk og næringsliv i Lurøy og Træna. Dette er et område med mye aktivitet og stort reisebehov. Nordland fylkeskommune ønsker å bidra aktivt i den positive utviklingen, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Tar også gods

Han er også fornøyd med at Træna nå får et mer forutsigbart tilbud, hvor det nå vil være mulig å sende gods også når et reservefartøy opererer i sambandet.

-Reservefartøy vil også holde samme fart som hovedfartøy, slik at ruta kan gjennomføres som vanlig. Tidligere har reservefartøy gitt forsinkelser og bortfall av fraktmuligheter, avslutter fylkesråd Bentzen.

Ny rutetabell finner du her på reisnordland.no

Nettside og CMS: Digitalt Byrå