Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

Bedre ferjetilbud på Kystriksveien

- Utvidelsen av tilbudet gir oftere og flere reisemuligheter til regionsentrene Mo i Rana, Ørnes og Bodø.

 

Publisert: 28.09.2020

Fra 1. januar utvider Nordland fylkeskommune og Torghatten tilbudet på fylkesvei 17 - Kystriksveien. En ekstra avgang mellom Jektvik og Kilboghamn reduserer reisetiden og forbedrer kommunikasjonen på Helgeland.

Kommunikasjonen mellom øyene i Rødøy/Nordre Lurøy og fastlandet blir også bedre, med raskere ferje og daglig direkteferje til Kilboghamn.

- Utvidelsen av tilbudet gir oftere og flere reisemuligheter til regionsentrene Mo, Ørnes og Bodø, poengterer fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Flere høringer

Den ekstra avgangen mellom Jektvik og Kilboghamn er sett i sammenheng med tilbudet Forøy Ågskardet og fergesambandet i Rødøybassenget.

- Rutetilbudet Forøy - Ågskardet videreføres med omtrent samme antall avganger som tidligere, men med noen justeringer når vi reduserer til tre skift mot dagens fire. Vi har hatt flere høringsrunder med kommunene Meløy og Rødøy og har endret underveis, forteller fylkesråd Bentzen.

Kobler regioner

Fylkesråden er spesielt glad for at man nå har klart å sy sammen en rutefrekvens som gir en ekstra avgang mellom Jektvik og Kilboghamn, på formiddagen da det per i dag er fem timer mellom avgangene.

- Det gir en helt ny reisemulighet fra Meløy til Mo i Rana og resten av Helgeland på morgenen, ved at ny avgang på morgenen blir klokken 08.00 fra Forøy, og klokken 08.55 fra Jektvik, utdyper Bentzen.

Gjennomgående

Samtidig bedres korrespondansen med Nesna – Levang slik at reisen blir raskere både til Sandnessjøen, Mo i Rana og Mosjøen.

- Vi har vektlagt å se de ulike sambandene i sammenheng, med mange korresponderende faktorer. Vi er svært glad for å ha fått til å øke frekvensen på sambandet Jektvik – Kilboghamn, avslutter han.

 

 

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp), er fornøyd med en satsing på Fylkesveg 17. 

Fra 1. januar 2021 utvider Nordland fylkeskommune og Torghatten tilbudet på fylkesvei 17 - Kystriksveien.

 

 

Nettside og CMS: Digitalt Byrå