Viktig melding:

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt i korona tider

Til forside - reisnordland.no

10 gode grunner til å ta bussen

Er nyttårsforsettet ditt å bli mer miljøvennlig og spare penger? Bli bussbruker, da vel! Her er ti gode grunner for å la bilen stå og heller ta bussen.

10 gode grunner til å ta bussen

1. Spar miljøet
Om flere tar bussen og lar bilen stå, sparer vi miljøet for utslipp av klimagasser og bensin- og dieselbruk. Køene blir mindre, og dermed sparer vi miljøet ytterligere. Man slipper også bygge ut veiene og gjøre plass til flere biler, og luften blir renere. Flere og flere busser blir nå mer miljøvennlige, og går på biodiesel, hydrogen eller er hybridbusser.

2. Spar penger
Det er dyrt både å eie bil og å kjøre bil. Ved å ta bussen sparer du kostbare utgifter som drivstoff, parkering og passering av bomringer. Om du kvitter deg med bilen for godt, sparer du også inn alle kostnadene ved å eie en bil, som forsikring, årsavgift, service, verdifall og reparasjoner. Og kvitter du deg med bil nummer 2, så halverer du kostnadene på bilbruken. 

3. Mindre kø
Når bussen er full av mennesker som ellers ville tatt bilen, blir køen på veiene mye mindre. Det gjør at det går raskere å komme seg fram både for dem som er nødt til å bruke bilen og for dem som tar bussen. Det er bra både mer miljøvennlig, tidsbesparende og bra for tålmodigheten.

4. Mer tid
En stor fordel med å ta bussen, er at du slipper å kjøre selv. Du kan bare slappe av, se ut vinduet, lese nyheter på mobilen eller jobbe. På lengre strekker kan du til og med sove om du ønsker det.

5. Bedre tilbud
Om flere tar bussen, vil Nordland fylkeskommune få mer ressurser til å lage et bedre busstilbud og muligheten til å kunne ta bedre imot innspill og ønsker fra de reisende. Ved å ta bussen er du med på å bidra til fellesskapet.

6. Mindre stress
Bussen går til samme tid fra samme sted, det eneste du må gjøre er å møte opp. Du trenger ikke tenke på hvor du skal kjøre, hvor du skal parkere, at det er kø, at du kjørte feil, at du var litt sen ut i rundkjøringen og at du ikke rekker fotballtreningen etter jobb. Ved å ha et fast tidspunkt å forholde deg til både til og fra jobb, vet du nøyaktig når du må dra og når du er hjemme igjen. Da er det bare å synke godt ned i setet og stresse ned når du først er på bussen.

7. Mindre jobb
Det er mye mas med å kjøre bil. Ved å ta bussen slipper du å skrape is av bilruten, måke oppkjørselen, lete etter parkeringsplass, få parkeringsbøter, stampe i trafikken eller irritere deg over medtrafikanter. Bussen er ferdig oppvarmet, det er bare å hoppe på.

8. Reisegaranti
Med det nye bussystemet er det enklere for bussen å følge tidsskjemaet, og hyppigere avganger hjelper også bussen med å unngå forsinkelser. Når du tar bussen skal du stole på at bussen tar deg fram i tide, og om bussen er mer forsinket enn 20 minutter dekker vår reisegaranti drosjeutgiftene dine.

9. Enkelt med Billett Nordland
Med Billett Nordland trenger du ikke tenke på billettkjøp, ha med kontanter eller lure på hvor og når bussen går. Via appen har du billetten din alltid med deg, det er enkelt å kjøpe ny billett og du har rutetabellen lett tilgjengelig samme hvor du er.

10. Rimeligere jo mer du reiser
Du får kjøpt flere ulike billettyper basert på hvor mye du reiser. Så om du bestemmer deg for å ta bussen hver dag, vil et 30-dagerskort gjøre at hver reise du tar blir mye rimeligere enn enkeltreiser. Jo mer du tar bussen, jo billigere blir det. 


Nettside og CMS: Digitalt Byrå